Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Αιγόκερως ή Μονόκερως?




13.1.2013
Ξημερώματα Κυριακής.....

από την Αριάνα Παπακώστα

Αιγόκερως ή Μονόκερως?

Τι κάνεις με τόση Αιγοκερίσια Ενέργεια?

Ο διελαύνων Ερμής σήμερα, και χθες - προχθές Ήλιος και Σελήνη,  κάνουν τετράγωνο με τον Άρη μου αφού πρώτα περιποιήθηκαν όλοι μαζί τον Ουρανό μου...ή μήπως τους περιποιήθηκε αυτός...?   Τι να λέμε.........Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε.....
Ίσως να ταιριάζει ένα τραγούδι στη περίπτωση, αλλά είναι thrash metall και κωλύομαι.

Τόσος Αιγόκερως, τόσος Κρόνος πια καταντάει σκάνδαλο!!!
Εντάξει καλό μου - γενικά μιλώντας - θα βάλουμε τα όρια που λέγαμε, θα οργανωθούμε, θα είμαστε συνεπείς, θα ελέγχουμε αν τα πράγματα είναι εντάξει, θα είμαστε συγκεντρωμένοι, θα εργαζόμαστε σιωπηλά κι αθόρυβα (όχι όμως όταν κάνεις τετράγωνα με τον Άρη μας και τον Ουρανό μας), θα γειωθούμε, θα δούμε τις πραγματικές μας ανάγκες, θα χτίσουμε τη ζωή μας σε νέα βάση.

Και με τον Έλεγχο τι γίνεται? Πως το διαχειριζόμαστε? Εννοώ τόσος Αιγόκερως μαζεμένος είναι Control Freak.

Σου λέει θέλω να έχω τον έλεγχο για να ξέρω τι μου γίνεται.
Θέλω να ελέγχω τις σχέσεις μου, να είμαι σίγουρος, δεν μπαίνω στο αεροπλάνο γιατί δεν εμπιστεύομαι τον πιλότο, δεν αφήνω τη ζωή μου στα χέρια του καθένα, δεν εμπιστεύομαι την καρδιά μου στον καθένα, δεν δίνω στον καθένα, ελέγχω, κι αν σιγουρευτώ τότε αφήνομαι σιγά σιγά : Αιγοκερίσια Λογική στα πρώτα της Βήματα.

Είναι περίοδος που καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο των πάντων.
Και η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα μπορεί να σε κάνει να παρανοήσεις. Να σου φέρει Πανικό. Ο Θεός Πάνας Αιγόκερως που λέγαμε.
Όμως τελικά η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο:
Το να θέλεις να ελέγχεις τα πάντα. Αυτό είναι η τρέλα. Αυτό είναι που σου δημιουργεί τον Πανικό. Τις Φοβίες. Την αποστειρωμένη ζωή. Την μοναξιά. Την απόσυρση. Την ''μονοχνωτίαση''.
Όλα όσα εκφράζουν την κατώτερη φύση του Αιγόκερω.

Πίσω από την Μανία για Έλεγχο, κρύβεται μια τεράστια, τρισδιάστατη ανασφάλεια, που το πραγματικό της όνομα είναι ''Έλλειψη Εμπιστοσύνης''.

Όμως αν δεν Εμπιστευτείς ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ?

Κανείς δεν σου δίνει μια απόδειξη εκ των προτέρων ότι τα πράγματα θα πάνε έτσι ή αλλιώς. Πρέπει να εμπιστεύεσαι που και που τη ζωή, τους ανθρώπους, τα ζώα, τον εαυτό σου. Κυρίως τον Εαυτό σου, γιατί αν εμπιστεύεσαι Εαυτόν, τότε εμπιστεύεσαι και όλα τα άλλα. Δεν λέμε να γίνεις αφελής, όχι. Όμως έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί τα μεγαλύτερα ''control freak'' πιάνονται ''κώτσοι'' από τους κάθε είδους επιτήδειους κάποια στιγμή?

Ίσως γιατί ζουν τη ζωή τους τόσο σφιγμένοι, τόσο ακίνητοι, τόσο προσεκτικοί μη κάνουν κάνα λάθος, μην τυχόν τους ξεφύγει τίποτα, που κάποια στιγμή οι μύες δεν αντέχουν άλλο τόσο σφίξιμο, και χαλαρώνουν ανεξέλεγκτα στα λάθος πρόσωπα και στις λάθος καταστάσεις.

Σου έχει συμβεί και σένα, όσο περισσότερο προσπαθείς να ελέγχεις πρόσωπα και πράγματα, ή την έκβαση καταστάσεων, τόσο πιο πολύ φυλακίζεσαι σε φόβους, εμμονές, καχυποψίες και σενάρια.
Όσο δεν εμπιστεύεσαι, τόσο απαρνιέσαι την Χαρά και την Απόλαυση.

Η Εμπιστοσύνη όμως, όπως λέει ο Αγαπημένος Διδάσκαλος Πέτερ Ντενώφ, είναι το αποτέλεσμα της Αγάπης, του Θαυμασμού και της Ευγνωμοσύνης.
Αν δεν υπάρχουν αυτά, Εμπιστοσύνη δεν Υπάρχει.

Η Ανώτερη Βαθμίδα της Μύησης του Κρόνου είναι η Αγάπη.
Αυτή είναι και η πιο υψηλή Ιερουργία.
Το αντίθετο και το αντίδοτο του Φόβου είναι η Αγάπη.
Όταν αγαπάς θαυμάζεις, κι όταν θαυμάζεις ευγνωμονείς, κι όταν ευγνωμονείς, αρχίζεις να Εμπιστεύεσαι, όπως εμπιστεύονται όλα τα Όντα τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΌ τους.

Το μόνο Ον που δεν εμπιστεύεται τον Δημιουργό του και την Κοσμική Νοημοσύνη, είναι ο άνθρωπος, κι έχει φτάσει στο σημείο από το Φόβο του να έχει εξολοθρεύσει τον πλανήτη ολόκληρο, και τους άλλους μισούς συνανθρώπους του, στην προσπάθεια του να ''έχει τον έλεγχο''.

Ο Γενέθλιος Κρόνος στο χάρτη σου, σου δείχνει που έχεις πρόβλημα να εμπιστευτείς, που είσαι σφιγμένος, ψυχρός, μόνος και φοβισμένος. Που απορρίπτεις τη ΧΑΡΑ. Που θέτεις τον εαυτό σου εκτός Ζωής. Αλλά και που μπορείς να γίνεις Διδάσκαλος αν αποφασίσεις να μετουσιώσεις σε Ευγνωμοσύνη τα μαθήματα που έχεις πάρει.

Ο Οίκος του Ωροσκοπίου σου, που κατέχει ο Αιγόκερως και τώρα διελαύνουν από κει, Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Πλούτωνας, είναι και ο τομέας που αυτή τη στιγμή κάνει μπραντεφέρ δύναμης με ότι βρεθεί μπροστά του.
Εκεί μπορεί να νιώσεις Φόβο και Απειλή αυτές τις μέρες.
Να θελήσεις να κάνεις επίδειξη Δύναμης, και να προσπαθήσεις με νύχια και με δόντια να διατηρήσεις την ''Εξουσία'' σου, ή να το βάλεις στα πόδια φωνάζοντας ''Βοήθεια κρύψτε με όπου μπορείτε''.

Στην πραγματικότητα παίρνεις ένα μάθημα καλέ μου φίλε, σύντροφε, συμμαθητή, θαμώνα, για το πως μπορείς να χειριστείς τη Δύναμη και την Ενέργεια σου, χωρίς αυτό να σε αποκόβει από τους άλλους, αλλά αντίθετα να σε κάνει ΕΝΑ μαζί τους.

Εκεί, σε αυτόν τον Οίκο, θα σταματήσεις να είσαι το φοβισμένο αγριοκάτσικο, που σκαρφαλώνει μόνο του τα βουνά και τις χαράδρες (με κίνδυνο να πέσει και να μην είναι κανείς γύρω να βοηθήσει) και θα γίνεις ένας γλυκός, σοφός, αγαπησιάρης, φωτεινός Μονόκερως (το Ανώτατο Πνευματικό Σύμβολο του Αιγόκερω) που θα έχει κατακτήσει πρώτα απ' όλα την κυριαρχία του Εαυτού του και μετά θα την διδάσκει στους άλλους.
Εκεί θα σου δοθούν τα εφόδια και οι τρόποι να ξαναμπείς πάλι στο παιχνίδι της Ζωής, και να βρεις τη θέση σου κάτω απ' τον Ήλιο.
Εκεί θα βρεις και τη Χαρά.
Κι εκεί θα μάθεις ότι ο μοναδικός Έλεγχος που μπορείς να ασκείς, είναι ο Έλεγχος της κατώτερης σου φύσης.
Θα τον Εμπιστευτείς?

αριάνα παπακώστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου