Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Άγγελος και το Λιοντάρι.


26 προς 27 Φεβρουαρίου....

Σύνοδος Χείρωνα - Ήλιου σήμερα. 

Το Λιοντάρι της Νεμέας έκανε την Εμφάνιση Του.


Μαζί κι ο Ηρακλής από μακρυά, αγαπημένος μαθητής του Χείρωνα.

Η ΝΕΜΕΑ εμπεριέχει τη Χώρα του ΕΜΕΝΑ

Αν καταφέρεις και δαμάσεις το Λιοντάρι Σου, τότε θα γίνεις ο Άγγελος που κρύβεις μέσα Σου.
Και τότε το Λιοντάρι θα σταματήσει να σε κατασπαράζει όπως έκανε πρίν.
Και θα γίνει ο καλύτερος σου Φίλος.
Και η Δύναμη σου.
Και τότε θα δεις Ποιος Είσαι στ' αλήθεια.


αριάνα παπακώστα

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Η απάντηση βρίσκεται στον Δία




25.2.2013

Πανσέληνος στην Παρθένο

Στάξε μου το Σάλιο Σου
να γίνω λάσπη
ως πότε θα μαι
χώμα ξερό

Ντίνος Χριστιανόπουλος

από την Αριάνα Παπακώστα

Για κάποιο λόγο καθώς σέρφαρα στο Google βρέθηκα μπροστά σε μια φωτογραφία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.
Καθόλου τυχαίο αν σκεφτείς ότι έχει απασχολήσει τη σκέψη μου στο παρελθόν, το γιατί ένα τόσο προικισμένο πλάσμα δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τους Δαίμονες του.
Τι λέω τώρα θα μου πεις, λες και είναι το μόνο πλάσμα με ταλέντο που του συνέβη κάτι τέτοιο...
Στη φωτογραφία ήταν με μερικά κιλά παραπάνω, ήταν από τη δεκαετία του '70 τότε που άρχισε να πίνει και να παίρνει μια πορεία παρόμοια με τους παράφορους ρόλους που ενσάρκωνε στις έγχρωμες ταινίες Καραγιάννης - Καρατζόπουλος. Η εποχή της παρακμής της αυτοκρατορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Μυστήριο το κάρμα των Ηθοποιών. Πόσες φορές η ζωή τους δεν ακολούθησε την Τέχνη, και πόσες φορές δεν κατέληξαν να ζουν ακριβώς όπως οι ρόλοι που ενσάρκωσαν.
Η ενέργεια και το Σύμπαν δεν ξεχωρίζουν αν κάποιος αναπαράγει συγκεκριμένα συναισθήματα προς χάριν του ρόλου που παίζει, και ο τυφλός Νόμος του Σύμπαντος θεωρεί ότι Είσαι αυτό που Παίζεις - Ερμηνεύεις, κι αμέσως σε συνδέει με τις ανάλογες κοσμικές περιοχές.

Σε απλά ελληνικά αν κάποιος για να ερμηνεύσει σωστά το ρόλο του, ταυτιστεί με αυτό που παίζει - ερμηνεύει, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει να συνδέεται ενεργειακά με τις ανάλογες επιρροές - οντότητες που συνοδεύουν την εκάστοτε ενέργεια του ρόλου. Και να φτάσει να ''γίνει'' πραγματικά ο ''ρόλος'' που παίζει και σε όλο το υπόλοιπον της ζωής του.

Βλέπε Heith Ledger που ενσάρκωσε το απόλυτο κακό στην τελευταία του ταινία Batman. Δεκτικός και Ιδιαίτερα Προικισμένος όπως ήταν, άνοιξε τόσο πολύ μέσα του, μπήκε τόσο βαθιά στην συγκεκριμένη ενέργεια που οι οντότητες του συγκεκριμένου ρόλου έκαναν κατοχή μέσα του, με αποτέλεσμα να μην αντέξει ο ίδιος όλη αυτή την ενέργεια και να συμβεί αυτό που συνέβη.

Και όσοι ξαφνιάζονται απ' αυτά που γράφω, και τα διαβάζουν για πρώτη φορά, να τους πω ότι είναι πράγματα απλής Φυσικής και Βιονομίας σύμφωνα με τους Νόμους έτσι όπως έχουν διατυπωθεί απ'τον Αριστοτέλη.
Έλκεις αυτό που Είσαι. Είσαι αυτό που Έλκεις. Και το Σύμπαν δεν κάθεται να σκεφτεί αν εσύ κάνεις πλάκα, ή αν εσύ επικαλείσαι την κατώτερη ή την ανώτερη φύση σου γιατί πρέπει να ερμηνεύσεις έναν ρόλο και μετά να ξαναγυρίσεις σε αυτό που ήσουν. Όχι, το Σύμπαν τα παίρνει όλα κυριολεκτικά. Άνάλογα με αυτό που θα πείς, που θα νιώσεις, που θα σκεφτείς, ανάλογα με τον τρόπο που θα μιλήσεις και που θα κοιτάξεις, σε συνδέει με τις ανάλογες αόρατες περιοχές και αρχίζει να υλοποιεί.

Γι' αυτό πρόσεξε τι λες, γιατί ΕΙΔΙΚΑ ο Λόγος έχει τη μεγαλύτερη επίδραση. Μόλις φεύγει από το στόμα σου, το Συμπάν αρχίζει να τον υλοποιεί.
Εν αρχή ήν ο λόγος. Και το Σύμπαν ολόκληρο είναι δομημένο πάνω στο λόγο και την δόνηση. Σκέψου πόσες φορές μπορεί να είπες κάτι για πλάκα, και μετά συνέβη!
Ή πόσες φορές ξεστόμισες κάτι με νεύρα κι έγινε. Ή με Αγάπη. Όπου ο λόγος συνοδεύεται από έντονο συναίσθημα και ζέση Ψυχής, υλοποιείται.

Οπότε δεν είναι καθόλου παράξενο αν ένας ηθοποιός ενσαρκώσει πολλές φορές κάποιον αλκοολικό, να γίνει και ο ίδιος σταδιακά αλκοολικός.
Ή μια γυναικά ηθοποιός που ερμηνεύει ρόλους μοιραίας, ή θύματος, ή του καλού κοριτσιού, θα μπορούσαμε να λέμε παραδείγματα και ιστορίες μέχρι το βράδυ, καθώς και βιογραφίες ηθοποιών που επαληθεύουν όλα τα παραπάνω.
Το πόσο η ζωή τους, έφτασε να γίνει η συνέχεια των ρόλων τους.

---------------------------------------------------------------------------------------

Επιστρέφω στον αγαπημένο μου Δημήτρη Παπαμιχαήλ, και στο γεγονός ότι ανήκε στο ζώδιο της Παρθένου, και αυτό μου δίνει και μια εξήγηση στο γιατί ασχολούμαι σήμερα μαζί του. Ή πιο σωστά στο γιατί εμπνέομαι από αυτόν σήμερα.

Σήμερα το βράδυ έχουμε Πανσέληνο στην 7η μοίρα της Παρθένου.

Εκείνος είχε τον Ήλιο του στην 5η μοίρα της Παρθένου.
Και μια σύνοδο Ήλιου - Ερμή - Ποσειδώνα στην Παρθένο.
Αν ζούσε, αυτή η περίοδος θα ήταν περίοδος κάθαρσης κι επανεκίννησης γι' αυτόν και για τις σχέσεις του.
Θα του δινόταν η ευκαιρία να λύσει και να δει πολλά απ' όλα όσα βασάνιζαν την ταραγμένη ψυχή του.

Ήταν γνήσιος καλλιτέχνης, παιδί του Ποσειδώνα και των Ονείρων.
Αν αφηνόταν στα Όνειρα και είχε περισσότερη Εμπιστοσύνη μπορεί να μην τον παρασέρνανε οι Εφιάλτες.

Και τώρα σκέφτομαι ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου, χρειάζονται λίγη (εώς πολύ) περισσότερη εμπιστοσύνη, κατ' αρχήν στον εαυτό τους και κατόπιν στη ζωή. Στο Όλον.

Όση εμπιστοσύνη και παράδοση στο κύμα της ζωής δείχνουνε οι Ιχθύς, που είναι το Πολικό τους ζώδιο, τόσο σφιγμένοι, συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί είναι οι Παρθένοι.

Η Παρθένος είναι η Γη, είναι η Κόρη και η Θεά Δήμητρα μαζί, είναι η Τροφός της Γης, χρειάζεται Νερό για να καρπίσει και να μας δώσει τις Ευλογίες Της. 
Να μας δώσει τα Στάχυα Της.
Χρειάζεται νερό - συναίσθημα για να μαλακώσει και να γίνει από χώμα ξερό, χώμα αφράτο, γόνιμο, χώμα που θα μας θρέψει.

Η σημερινή Πανσέληνος και όλη αυτή η Περίοδος που διανύουμε, έχει πέρα από το στοιχείο του Ποσειδώνα και πολύ έντονο το στοιχείο του Δία.

Ο Δίας είναι ο παραδοσιακός πλανήτης των Ιχθύων. Τόσοι Πλανήτες στους Ιχθύς εντείνουν ΚΑΙ το στοιχείο του Δία, ο οποίος όλα τα μεγεθύνει, όλα τα υπερβάλλει, όλα τα μπορεί.

Ίσως παρατηρείς ότι αυτό το διάστημα δεν μπορείς να πειθαρχήσεις σε τίποτα, και έχεις όρεξη να κάνεις αυτό που θέλεις ακριβώς στην ποσότητα που το θέλεις, δηλαδή, να τρως πολύ, να κοιμάσαι πολύ, να τεμπελιάζεις πολύ, να αφήνεσαι πολύ, έχοντας τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά κι ότι όλα θα λειτουργήσουν στο τέλος, χωρίς εσύ να αγχωθείς.
Μπορεί να σε ξαφνιάσω μ' αυτό που θα σου πω, όμως έχεις δίκαιο που νιώθεις έτσι.

Ο Δίας είναι εδώ σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή (ο Δίας στους Διδύμους ζώδιο του Ερμή, και ο Ερμής στους Ιχθύς ζώδιο του Δία) για να σε φροντίσει, να σε περιθάλψει, να σε χαϊδέψει, να σε κανακέψει, και να σου πει: '' ναι εγώ είμαι εδώ, προχώρα και μη φοβάσαι τίποτα, όπως φροντίζω για όλα έτσι θα φροντίσω και σένα.''

Αυτή η Πανσέληνος- Αυτή η Περίοδος, σου λέει να έχεις Εμπιστοσύνη.

Αν νιώθεις ότι σου έχει λείψει η Χαρά, πως σου έχει λείψει η Αφθονία σε όλα τα επίπεδα - πνευματικό, υλικό, συναισθηματικό, πως η ζωή σου δεν είναι έτσι όπως κάποτε την ονειρεύτηκες όταν το πνεύμα σου ήταν ζωντανό και διψασμένο, αν ο Ενθουσιασμός και το Κέφι, ο Θαυμασμός και η Ευγνωμοσύνη, έχουν εκλείψει και τίποτα δεν δροσίζει το ξεραμένο χώμα σου, τότε άδραξε την Ευκαιρία των Ημερών του Δία και άλλαξε τα ΟΛΑ.
Δες γύρω σου, ακόμα και η Φύση άνθισε, ο Καιρός είναι Ηλιόλουστος, όλα σου φωνάζουν: Άνοιξε, Αγάπησε, Άπλωσε, Κάρπισε.

Ο Δίας σου φωνάζει ότι μόνον αν αφεθείς με εμπιστοσύνη τότε και μόνο τότε θα έρθει στη ζωή σου η ΕΥ - ΤΥΧΙΑ.

Η Παρθένος που έχει στείλει τον Κυβερνήτη της Ερμή στα Ψάρια, έκανε το πρώτο βήμα να αρχίσει να μαλακώνει και να σου λέει πως, ζωή χωρίς υγρασία, χωρίς όνειρα, χωρίς άφημα, χωρίς εμπιστοσύνη στη ροή, δεν είναι ζωή.

Πάρε την Αισιοδοξία του Δία, τη Χαρά του, Το Ταξίδι του, την Πληθωρικότητα του, το Ζωοποιόν Πνεύμα Του, τον Θαυμασμό Του, και δώσε ένα νέο νόημα στη ζωή σου.

Ναι, τελικά πίσω και μπροστά απ' όλα όσα γίνονται αυτές τις μέρες στο Πλανητικό μας Στερέωμα, η απάντηση στις Ερωτήσεις αυτής της Πανσελήνου, είναι μόνο ο Δίας.

αριάνα παπακώστα






Mercury retrograde in Pishes - Full Moon in Virgo. The basin



Mercury retrograde in Pisces. (23.2 to 17.3)

Full Moon in Virgo. (25 February)

The basin purifier - O Νιπτήρ

( an attempt to translate my text in English)

by Ariana Papakosta

Mercury retrograde in Pisces brings people together that haven't seen each other for a long time.
People and things from the past returns.
Love returns.

If you feel that you' ve been carried away from the Source, Hermes - Mercury is going to lead you again there.

He will lead your Soul there where she started...

Do not be afraid. You'll see clearly who you are. Now you have to go backwards in Τime to see What you do. You have to be suspended in Space to see How you do it.

You will realise that you are afraid of Death because you do not know how to Live.

Now that everything turned upside down, you will find the right position - placement.

Mercury - Hermes retrograde in Pisces could immobilize your feet - those feet that all Spiritual Teachers loved and wanted to wash them. -

With those Feet you are walking on earth, with those Feet you stand still above the earth, with those Feet you will walk on the water, like He walked on the water, and then He washed your Feet.

With those Feet you will walk backwards to Heaven.

Your Feet is your Will.
Your life is wherever your Feet are going.
Your Breath is wherever they go.
Now let your Feet follow the Psychopomp, as he takes you to the River that is driving you  to the Sea that you have been always looking for.

Even if you're too dizzy, too foggy, too confused, trust your Feet.
Show confidence on them.

Pisces are the Feet. Mercury is the Mind. But Mercury is also the Soul. The Lungs.
Where the Spirit dwells.
When Mercury is retrograde, it's Soul. Psychopomp. Hermes.

Let the Feet lead your Soul, without telling your mind. Keep your mind in silence.

The Feet are the Will. The mind immobilizes and comfuses the Will as he is chopped into boxes.

This is not the time to think.
The sea that you had left years ago, now is waiting for you. Your life, your childhood, your first love, the yard that you played when you were litle and you threw water on your feet to keep them cool when the sun was burning.
The love that you had for all the living beings, and then as you grow old this love started to fade slowly and became anger, apathy, loneliness, cruelty, flee.
Tears, separations, small or large deaths, the mind that took the place of the heart and began to misunderstand and take charge with his fantasies and his doubts.


This is not the time to think.
It's time to let yourself be. It's time to remember. And do not resist your memories.
Your whole life shall manifest again in front of you.

And this life will remind you who you were before you even come here.
Before you even born here

From the Oceans of Ultimate Reality.


PISCES - VIRGO

The basin of the zodiac.

Here you purify, here you let your clothes off and give yourself naked to God
the First Cause, the First Principle.

Soul and Body.

Delivery and supply.

Purity and Purification.

The Greek God Poseidon in Latin called Neptune =  by the Greek verb Nίπτω = Baptize - lave, which means: Purify, purge, i become venerable - holy through the water, i become Potnios - Neptune.

The Full Moon in the Virgo  - Pisces axis completes a process of purification.

OR starts a new one.

It depends on how match we have left our Soul to get soiled or spoiled.

And how much we are prepared to face it.

ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ 

This is a very ancient greek phrase that the reader can read it backwards .

means = Purify - Clean your inner self, not only your face.

Purify yourself in your Inner Holly Self's Pure Water. 


Ariana Papakosta

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύς - Πανσέληνος στην Παρθένο. Ο Νιπτήρ


Ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύς.  (23.2 έως 17.3)

Πανσέληνος στην Παρθένο. (25 Φεβρουαρίου στις 22. 26 μμ. )

Ο Νιπτήρ

από την Αριάνα Παπακώστα

Ο ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύς, φέρνει ανθρώπους που είχαν να βρεθούν καιρό, κοντά. 
Παλιά πρόσωπα και πράγματα επιστρέφουν.
Η αγάπη επιστρέφει.

Αν νιώθεις ότι ξεμάκρυνες απ' την Πηγή, ο Ερμής αναλαμβάνει να σε ξαναπάει εκεί.

Θα οδηγήσει την Ψυχή σου εκεί απ' όπου ξεκίνησε...

Μην φοβηθείς. Θα δεις καθαρά ποιος είσαι. Πρέπει τώρα να πας ανάποδα στο Χρόνο για να δεις Τι κάνεις. Πρέπει να πας ανάποδα και στο Χώρο για να δεις Πως το κάνεις.

Θα δεις πως φοβάσαι τον Θάνατο γιατί δεν ξέρεις να ζεις.

Τώρα που όλα αναποδογυρίζονται θα βρεις τη σωστή σου θέση.

Ο Ερμής ανάδρομος στους Ιχθύς μπορεί να ακινητοποιεί τα Πόδια Σου, - αυτά που τόσο πολύ αγάπησαν όλοι οι Πνευματικοί Διδάσκαλοι και θέλησαν να σου τα πλύνουν. -

Με αυτά τα Πόδια περπατάς πάνω στη Γη, μ' αυτά τα Πόδια στέκεσαι ακίνητος, μ' αυτά τα Πόδια θα περπατήσεις πάνω στο Νερό, όπως περπάτησε Εκείνος που κάποτε σου τα Έπλυνε.

Με αυτά τα Πόδια θα περπατήσεις ανάποδα στον Ουρανό.

Τα Πόδια σου είναι η βούληση Σου. 
Ζεις εκεί που σε πηγαίνουν. Ανασαίνεις εκεί που σε πηγαίνουν.
Τώρα τα Πόδια σου αφήνονται να οδηγηθούν απ' τον Ψυχοπομπό σε ένα ποτάμι που θα σε πάει στη Θάλασσα που πάντα γύρευες.

Ακόμα κι αν είσαι πολύ ζαλισμένος, πολύ θολωμένος, πολύ μπερδεμένος, δείξε εμπιστοσύνη στα Πόδια σου.

Οι Ιχθύς είναι τα Πόδια. Ο Ερμής είναι ο Νους. Όμως ο Ερμής είναι και η Ψυχή. Οι Πνεύμονες.
Εκεί που κατοικεί το Πνεύμα.
Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος, είναι Ψυχή. Ψυχοπομπός.

Άσε τα Πόδια να τα οδηγήσει η Ψυχή, χωρίς ο Νους να ξέρει.

Τα Πόδια είναι η Βούληση. Ο Νους ακινητοποιεί τη βούληση και τη μπερδεύει, όταν είναι τεμαχισμένος σε κουτάκια.

Δεν είναι η ώρα να σκεφτείς.
Η Θάλασσα που είχες εγκαταλείψει χρόνια, σε περιμένει. Η Ζωή σου, τα παιδικά σου χρόνια, ο πρώτος σου έρωτας, η αυλή και το νερό που έριχνες στα Πόδια σου για να δροσιστείς όταν έκαιγε ο Ήλιος.
Η αγάπη που είχες για όλα τα ζωντανά πλάσματα και μετά καθώς μεγάλωνες ξεθώριαζε σιγά σιγά και γινόταν θυμός, απάθεια, μοναξιά, σκληρότητα, φυγή.
Τα δάκρυα, οι αποχωρισμοί, οι μικροί ή οι μεγάλοι θάνατοι, το μυαλό που πήρε τη θέση της καρδιάς κι άρχισε να παρανοεί και να κάνει κουμάντο με τα σενάρια και τις αμφιβολίες του.

Δεν είναι η ώρα να σκεφτείς. Είναι η ώρα να αφεθείς. Είναι η ώρα να θυμηθείς. Και να μην αντισταθείς στις μνήμες σου. Όλη σου η ζωή θα φανερωθεί ξανά μπροστά σου.

Και θα σου θυμίσει ποιος ήσουν πριν καν έρθεις εδώ.

Από τους Ωκεανούς της Απόλυτης Πραγματικότητας.


ΙΧΘΥΣ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Ο Νιπτήρ του Ζωδιακού.

Εδώ εξαγνίζεσαι, εδώ αφήνεις το Ρούχο σου και παραδίδεσαι γυμνός στο Θεό, 
στο Πρώτο Αίτιο, στην Πρώτη Αρχή.

Η Ψυχή και το Σώμα.

Η παράδοση και η προσφορά.

Η Αγνότητα και η Κάθαρση.

Ο Ποσειδώνας στα Λατινικά λέγεται Neptune = από το ελληνικό ρήμα Νίπτω, που σημαίνει πλένω, 
καθαρίζω, εξαγνίζω, γίνομαι σεπτός - ιερός μέσω του Νερού, γίνομαι Πότνιος.

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου - Ιχθύων ολοκληρώνει μια διαδικασία Κάθαρσης. 

Ή και μπορεί να την αρχίζει. 

Ανάλογα πόσο έχουμε αφήσει την Ψυχή μας να λερωθεί. 

Και πόσο είμαστε έτοιμοι να το δούμε.

ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ

Νίψου στα Καθαρά Νερά του Αγνού Εαυτού Σου

αριάνα παπακώστα



















Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Το Χέρι Του Θεού





26η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 - Το Χέρι Του Θεού

THE WORLD IS YOURS

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ

Από την Αριάνα Παπακώστα

Κράτησε στο μυαλό σου αυτήν την ημερομηνία που πλησιάζει. 

Είναι τόσο γεμάτη από όψεις που δεν τις προλαβαίνουμε.

Μετά από την Πανσέληνο στις 25, έρχεται αυτή η μέρα, η σταλμένη από το Θεό, να μας φέρει ξανά εκεί που πρέπει να επιστρέψουμε.

Όσο πιο περιληπτικά μπορώ, θα περιηγηθώ σε ένα ταξίδι στις όψεις αυτής της μαγικής μέρας, που έχει αριθμολογικά τον καρμικό αριθμό 16.

Ήλιος σε σύνοδο με Χείρωνα στους Ιχθύς
ανασφάλειες, φόβοι, άλυτα υπαρξιακά θέματα, ξεσκεπάζονται ώστε να βρούμε ποιός είναι πραγματικά ο σκοπός της ζωής μας.

Ο πόνος της Ύπαρξης.

Είσαι αυτό που Είσαι.

Υπάρχεις πέρα από το Χρόνο και το Χώρο,

Υπάρχεις και πέρα από το Σώμα σου.

Δεν υπάρχουν σπασμένα κομμάτια, μην τεμαχίζεις τον εαυτό σου σε παιδί, γονιό, ενήλικα, ή οτιδήποτε άλλο βολεύει την ερμηνεία του κάθε ψυχοθεραπευτή που ξεχνάει ότι είσαι ΟΛΟΤΗΤΑ. 

Η πολύ ψυχοθεραπεία σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι πολλοί.

Η πολύ ανάλυση σε έχει οδηγήσει στη διάλυση - όπως λέει ο αγαπημένος μου Δάσκαλος.

ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΤΗΤΑ.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΣΟΥ.

Πάρε την ευθύνη του Εαυτού σου.

Χτίσε έναν καινούργιο Εαυτό.

Γίνε ο Πρωταγωνιστής στη ζωή σου.

Εσύ και μόνο εσύ γνωρίζεις τι θέλει η Ψυχή σου.

Εσύ και μόνο Εσύ είσαι ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ.

Κάνε τα ΟΝΕΙΡΑ σου πραγματικότητα.

Αφέσου στη Ροή.

ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ


Θα νιώσεις ότι θεραπεύεται μέσα σου εκείνη η πληγή που σε έκανε να μην εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Όλα τα θέματα με τον πατέρα σου και με την αρσενική αρχή, τώρα θα αποκατασταθούν. Συγχώρεσε τον πατέρα σου. Συγχώρεσε τους άντρες που δεν μπόρεσαν να είναι οι Άντρες που ήθελες να είναι. Επαναπροσδιόρισε την σχέση σου με την Αρσενική Αρχή, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Ένας άντρας θα εμφανιστεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Δέξου τον.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ήλιος - Χείρωνας στους Ιχθύς τετράγωνο με Δία στους Διδύμους

Ένα δώρο, μια επιτυχία, μια αίσθηση αφθονίας η οποία σε ξεσηκώνει και σε κάνει να νιώσεις ναι!!! πως Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ!!!

The world is mine αναφωνείς και νιώθεις το Χέρι του Θεού να σε χαϊδεύει στοργικά στο κεφάλι.
Μπορεί κάποιοι να σου πουν ότι αυτή η υπεραισιοδοξία σου δεν έχει βάσεις, όμως άφησε τους στη μιζέρια τους και πίστεψε πως τώρα τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Τώρα μπορείς να είσαι χαρούμενος, αισιόδοξος, λαμπερός και να αφήσεις τα πάντα στα χέρια του Θεού. Και του Έρωτα που είναι σίγουρο πως θα μπει στη ζωή σου!

---------------------------------------------------------------------------------------

Ερμής ανάδρομος σε σύνοδο με Άρη στους Ιχθύς

Εδώ τώρα έχουμε πολύ υλικό. Μια που ο Ερμής είναι ανάδρομος σημαίνει πως κάτι από τα παλιά θέλει να ολοκληρώσει. Κάτι που είχαμε αφήσει στη μέση, κάτι που δεν ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η σύνοδος του με τον Άρη, δείχνει ξεκάθαρα πως αυτό έχει να κάνει με την έκφραση μας, σωματική και λεκτική, και με το πως επικοινωνούμε την Ύπαρξη μας στον Κόσμο.

Πήγαινε λίγο πίσω στις 8 Φεβρουαρίου και θυμήσου τι είχε συμβεί.

Εκείνη τη μέρα ο Ερμής ήταν πάλι σε σύνοδο (ορθόδρομος εκείνη τη φορά) με τον Άρη στους Ιχθύς. 

Είχες μια έμπνευση εκείνη τη μέρα, είναι σίγουρο! Ίσως εκφράστηκες με απότομο ή επιθετικό τρόπο.

Ή μπορεί στην προσπάθεια σου να εντυπωσιάσεις κάποιον ή κάποιους, να υπερέβαλες εαυτόν.

Κάτι έγινε με πολύ ορμητικό τρόπο και χωρίς σκέψη, και τώρα θα δοθεί η ευκαιρία να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Από την άλλη, μπορεί να ήθελες να εκφράσεις κάτι και δεν το έκανες.

Τώρα είναι η στιγμή που μπορείς να μιλήσεις. Χαλαρά. Όπως οι Ιχθύς.

Ο Ερμής ανάδρομος με τον Άρη στους Ιχθύς, ανασαλεύει μυστικά και ντοκουμέντα.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ερμήν, που δεν καταλαβαίνει τίποτα και τα βγάζει όλα στη φόρα. Κι αν έχει και τον Άρη μαζί του, οι αποκαλύψεις θα είναι μαζικές και θα βγάλουν στην επιφάνεια πολύ πολύ υλικό που θα ξαφνιάσει.

Υ.Γ Κάτι που αγγίζει την Ψυχή σου, μια πολύ σημαντική έμπνευση ή ενόραση θα αποκαλυφθεί μέσα σου. Ένα μήνυμα από το Θεό έρχεται. Σώπα και άκουσε.

------------------------------------------------------------------------------------

Ο ανάδρομος Ερμής κι ο Άρης τριγωνίζουν τον Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό

Αν θέλεις να κολλήσεις το ραγισμένο γυαλί, τώρα μπορείς!

Κι αν περιμένεις να διευθετήσεις με τον καλύτερο τρόπο μια υπόθεση που σε είχε στεναχωρήσει, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Το τρίγωνο αυτό σου κάνει ένα πολύ όμορφο δώρο. Σου επιστρέφει κάτι που σου χρωστάει από παλιά. Έναν έρωτα. Μια ερωτική εξομολόγηση. Μια σαγήνη. 

Θα νιώσεις ότι έχεις φτερά και πετάς. Τα φτερά του Ερμή, την Δύναμη του Άρη και τον Έρωτα του Σκορπιού. 

ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Κάτι καρμικό συμβαίνει τώρα. Μια Ερωτική - Ψυχική Ένωση επιστρέφει. Μπορεί από αυτήν την Ζωή, μπορεί και από προηγούμενες.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Σελήνη στην Παρθένο σε ανοιχτή αντίθεση με όλο το ''Σύμπαν'' που βρίσκεται στους Ιχθύς και τετράγωνο με τον Δία

Η Ψυχή σου ζητά να Υλοποιήσει τα Όνειρα σου και να σε οδηγήσει στην Ευτυχία.

Βάλε μπρος τώρα. Κάνε την Ουτοπία Πραγματικότητα.

Κάνε τη Ζωή σου στο Υλικό Επίπεδο το Θαύμα που Ονειρεύεσαι.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Σελήνη τρίγωνο με Πλούτωνα

Μεταμόρφωση μέσω πολύ έντονων και δυνατών συναισθημάτων.
Άφησε την Αγάπη και τον Έρωτα να σε Θρέψουν.

Αν είσαι γυναίκα θα συναντήσεις τον Μάγο Σου.
Αν είσαι άντρας θα συναντήσεις την Ιέρεια Σου.

Αλλάζεις στον Πυρήνα της Ύπαρξης Σου.

-------------------------------------------------------------------------------------

Ερμής ανάδρομος + Άρης, σε τρίγωνο με Κρόνο Ανάδρομο στον Σκορπιό

Επέστρεφε συχνά και παίρνε με, 
αγαπημένη αίσθησις επέστρεφε και παίρνε με -
όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη,
κ' επιθυμία παληά ξαναπερνά στο αίμα'
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται
κι αισθάνονται τα χέρια σαν να αγγίζουν πάλι.

Επέστρεφε συχνά και παίρνε με τη νύχτα,
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται...

Κ.Καβάφης

-----------------------------------------------------------------------------------

Και άφησα τελευταίο για τις όψεις αυτής της μεγαλειώδους μέρας, το πιο σημαντικό.

Την έλευση της Θεάς, της Βασίλισσας της Αγάπης, της Αρμονίας, του Έρωτα και της Αφθονίας, της Θεάς του Σύμπαντος Κόσμου Αφροδίτης, η οποία εισέρχεται στους Ιχθύς, στο ζώδιο έξαρσης της, και πιστέψτε με, όσο θα βρίσκεται εκεί, η λέξη Αγάπη κι Έρωτας θα αποκτήσουν άλλη διάσταση.

Μαζί με την Αφροδίτη στους Ιχθύς, γίνονται έξι - ο αριθμός της Αγάπης - οι πλανήτες που βρίσκονται στους Ιχθύς.

Οι Ιχθύς είναι ο Θεός. Το Θείο Σχέδιο. Η Ολοκλήρωση.

Είναι το ζώδιο του Εξαγνισμού.

Όλη αυτή η ενέργεια που απελευθερώνουν οι Ιχθύς, στόχο έχει να Ανεβάσει την Ψυχή μας στα πιο Ιερά Πεδία της Συμπαντικής Ύπαρξης.

Ολοκληρώνουμε έναν κύκλο.

Για να έρθει η Σωτηρία.

Αυτή που λέει μέσα από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο:

''Αυτό που είναι πάνω 
είναι σαν αυτό που είναι κάτω,
κι αυτό που είναι κάτω 
είναι σαν αυτό που είναι πάνω,
για να εκπληρωθεί το θαύμα του Ενός.''

αριάνα παπακώστα






Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Του Ποσειδώνος....και Πασών των Ιχθυών γενικότερα...


21. 2. 2013

Του Ποσειδώνος....και Πασών των Ιχθυών γενικότερα.....

Σύνοδος Ήλιου - Ποσειδώνος ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και μια θαλασσοταραχή, μια ναυτία, ένα κούνημα, όλοι το νιώθουμε όσο να πεις.

Ήμουν σε μια συζήτηση, και με τα μάτια κλειστά, ερμητικά κλειστά θα έλεγα, και το σώμα σε πλήρη καταστολή, με τάσεις λιποθυμίας κι εμετού που όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο έντονες, ήμουν ανήμπορη να αντιδράσω ή έστω να συμμετάσχω σε οτιδήποτε συνέβαινε γύρω μου.

Κι αυτό που συνέβαινε ήταν άκρως Ιχθυακό....

Σύγχυση, θολούρα, χάος, λόγια αγείωτα, ερωτήσεις επί ερωτήσεων, τα θέματα της Ψυχής στο τραπέζι, Κάρμα, απορίες ανθρώπων που νιώθουν ότι είναι ένα βήμα πριν την Φώτιση και πόσο πολύ τους αρέσει να ακούν τη φωνή τους να μιλάει, να αναρωτιούνται αν οι ''άλλοι'' είναι οι σωστοί, αν οι ''άλλοι'' έχουν επίγνωση για το αν κάνουν το καλό ή το κακό, αλλά να μην έχουν αναρωτηθεί ποτέ το ίδιο για τους εαυτούς τους.  

Όχι, αυτοί είναι ''πνευματικοί άνθρωποι'' και το μόνο που έχουν να ρωτήσουν είναι το τι ακριβώς συμβαίνει στο Θείο Φωτεινό Αόρατο Κόσμο, μια που κατέκτησαν την Θεία Αγάπη μέσα τους, κι έχουν λύσει τα θέματα της κατώτερης φύσης τους, κι έχουν τακτοποιήσει τα ''του οίκου των'', τώρα αυτό που ζητούν να μάθουν με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια είναι τι συμβαίνει εκεί πάνω....! Και τι γίνεται με το Κάρμα τους. Μην ξεχνιόμαστε.

Και ναι, όλα αυτά είναι Ποσειδώνιες καταστάσεις και ο Ποσειδώνας τρίβει τα χέρια του γιατί τώρα πρωταγωνιστεί και επιτέλους είναι η δική του ώρα, κουράστηκε τέλος πάντων χρόνια ολόκληρα να είναι απομονωμένος στην αποθήκη που τον είχε πετάξει ο Υδροχόος, και από τότε που μπήκε στους Ιχθύς παίρνει το αίμα του πίσω, πόσο μάλλον τώρα που, γεγονός πρωτάκουστο, μαζί με αυτόν στους Ιχθύς, είναι και επιπλέον άλλοι πεντακόσιοι εεε συγνώμη, άλλοι τέσσερις 4 πλανήτες, δηλαδή 5 συνολικά.

Κι έχουμε και λέμε:

Ήλιος - δεν φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει....ή πίνω και μεθώ...
              ή θέλω να πιω όλο το βόσπορο
Ποσειδώνας - άλλη ειν' η δουλειά του ναύτη, άλλη του καντηλανάφτη...
Ερμής ανάδρομος - oh mon dieu - τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...
Χείρωνας - σώσε με δως μου να πιω το δηλητήριο.....
Άρης - μάγκα μου το μαχαίρι σου.....ή θα σπάσω κούπες για τα λόγια που' πες

Τραγούδια μέσα από τους Ιχθύς βγαλμένα.

------------------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν, για αυτή την περίοδο:

αν έχεις τάση να κοιμάσαι συνέχεια και να μην θέλεις να βγεις από τα παπλώματα,

αν αρρωσταίνεις και αναρωτιέσαι μήπως κάτι συμβαίνει με το ανοσοποιητικό σου,

αν ονειροπολείς συνεχώς,

αν δεν μπορείς να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σωστή γραμματικά και συντακτικά σειρά,

αν δεν μπορείς να εργαστείς - πειθαρχήσεις,

αν δεν έχεις καμιά όρεξη να μιλήσεις,

αν κάνεις κρυφές κινήσεις και μοιράζεσαι τα μυστικά σου με άλλους,

αν νιώθεις έναν θυμό που δεν εκφράζεις,

αν ο χρόνος περνάει ανεξήγητα γρήγορα κι εσύ είσαι ακόμα στο ίδιο σημείο,

αν κάνεις μυστική ερωτική σχέση,

αν σε απατά ο καλός, η καλή σου,

αν απατάς τον καλό/καλή σου,

αν σκέφτεσαι κάποιον/κάποια πρώην σου,

αν νιώθεις ότι είσαι σαν υπνοβάτης,

αν ενώ είσαι σε σχέση σκέφτεσαι άλλα πρόσωπα,

αν φαντασιώνεσαι ερωτικά 2 και 3 πρόσωπα ταυτοχρόνως,

αν νιώθεις ότι θέλεις να αποσυρθείς στον δικό σου κόσμο,

αν έχεις όρεξη να πιεις μερικά ποτηράκια παραπάνω ενώ πριν δεν έπινες,

αν νιώθεις ότι οι άλλοι σε χρησιμοποιούν,

αν νιώθεις ότι εσύ χρησιμοποιείς τους άλλους ή ότι γίνεσαι παράσιτο = very Pishy

αν ξαφνικά βλέπεις πράγματα σε κοντινά σου πρόσωπα που δεν τα έβλεπες πριν ή δεν ήθελες να τα δεις,

αν αποκαλύπτονται πράγματα μπροστά σου σε μεταφορικό ή κυριολεκτικό επίπεδο,

αν βγαίνουν στη φόρα παλιές καταστάσεις,

αν ανακαλύπτεις ότι ''αγαπημένα'' πρόσωπα σου σκάβουν το λάκκο,

αν βλέπεις ότι ο θησαυρός ήταν άνθρακες,

αν έτρεφες φίδια στον κόρφο σου,

αν νιώθεις ότι έχεις Ενόραση,

αν βλέπεις όνειρα που κάτι προσπαθούν να σου πουν,

αν σε πιάνει συμπόνια  για τους άλλους,

αν νιώθεις ότι υπάρχει και κάτι άλλο πέρα απ' αυτό που νιώθεις με τις 5 αισθήσεις σου,

αν νιώθεις την ανάγκη να βρεις την Αγάπη και το Θεό μέσα σου,

αν έχει κάνει λάθος διάγνωση ο γιατρός σε ένα ιατρικής φύσης θέμα που σε απασχολεί,

αν σου λένε ψέματα μες τα μούτρα και το βλέπεις,

αν νιώθεις ότι δεν ξέρεις πως να βάλεις τα όρια σου,

αν νιώθεις ότι κάτι γίνεται πίσω από τη πλάτη σου,

αν νιώθεις πως ρέεις σε ένα παράλληλο σύμπαν,

αν νιώθεις πως κάνεις ελεύθερη κατάδυση σε ένα βυθό που δεν ξέρεις που θα σε βγάλει,

τότε μην το κουράζεις και μη βασανίζεσαι άλλο....

Είσαι απλώς στην Εποχή των Ιχθύων....

Κάνε υπομονή θα περάσει - σε κανένα μήνα... (sic)

Welcome to the NEPTUNELAND.....

Όμως για να λέμε και τα καλά αυτής της εποχής, να πούμε ότι ποτέ άλλοτε δεν σου είχε δοθεί η ευκαιρία τόσο απλόχερα, στο να δεις τι γίνεται με τα πολύ ενδότερα σου.
Ποιος Είσαι?
Τι κάνεις εδώ.?
Από που έρχεσαι?  Που πας?  Πως θα ζήσεις? Με ποια ιδανικά.?
Θα ζήσεις με πλάνες και με ψευδαισθήσεις, ή θα πάρεις το δρόμο της Α - λήθειας και του Υψηλού Ιδανικού?

Το στήριγμα της ζωής σου είναι γερό, σταθερό, ή είναι σαν σαπιοκαραβάκι που το πηγαινοφέρνουν τα θεριά της Θάλασσας?

Θα σώσεις εσύ τον Εαυτό σου, ή θα περιμένεις κάποιο Σωτήρα έξω από σένα?

Θα πεις την αλήθεια στον Εαυτό σου, η θα είσαι λύκος και θα παριστάνεις το πρόβατο?

Αν είσαι λύκος δες το. Κι αν είσαι πρόβατο πάλι δες το. Το θέμα είναι να είσαι συνειδητός.

Να μην ζεις μες στο ψέμα και τη σύγχυση.



Ο Ποσειδώνας είναι πατέρας Θεών αλλά είναι και πατέρας Τεράτων.

Κάτι θέλει να μας πει όλη αυτή η Ποσειδώνια Ιχθυακή Περίοδος.

Σα να ακούω τα κύματα να ψιθυρίζουν... Εσύ είσαι ο Θεός, εσύ και το Τέρας....

Διάλεξε με τι θα πορευτείς...

Αλλά να είσαι συνειδητός στην Επιλογή σου.

Μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου.



Ο Ποσειδώνας έρχεται να σου φέρει μια λύτρωση...

Ακολούθησε την...


αριάνα παπακώστα










Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΚΡΟΝΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ. Ο Έρωτας είναι ο Πατέρας που Ποτέ δεν Είχες



Κρόνος στο Σκορπιό Ανάδρομος. < (18. 2 - 8. 7 ) >

από την Αριάνα Παπακώστα

Επιστροφή στο Αρχέτυπο του Πατέρα Μέσα μας.

Ο πατέρας δεν Είναι εδώ, ποτέ δεν Ήταν και ποτέ δεν θα Είναι.

Κάθε σύμβολο Εξουσίας τείνει να πεθαίνει. Μέσα Σου. 

Και Έξω σου. 

Θα αμφισβητήσεις όποιον προσπαθήσει να σου επιβάλει όρια.

Όριο είναι μόνο το Σώμα Σου.

Και το αμφισβητείς και αυτό.

Πολλές φορές το Σώμα Σου γίνεται η Κρόνια Ασπίδα που σε

προστατεύει. Μια που κανένας πατέρας δεν μπόρεσε.

Κι έτσι το Σώμα σου δεν είναι Αυτό που είναι για όλους τους Άλλους.

Το Σώμα σου είναι Μια Κάλυψη.

Απέχει πολύ από το να Είσαι απλώς.

Είσαι Εσύ που κατοικείς μέσα στο Σώμα που είναι ο Πατέρας που

ποτέ δεν είχες.

Το Σώμα σου είναι το Κρόνιο Οικοδόμημα Σου.




Παίρνεις τις αποστάσεις σου κι από τον Έρωτα, αφού τα

συναισθήματα κι οι ηδονές είναι πολύ ακριβά για να ξοδευτούν.

Ο Έρωτας είναι ο Πατέρας που ποτέ δεν είχες.

Αναρωτιέσαι αν θα τον συναντήσεις.

Τον Έρωτα.

Ο Κρόνος ανάδρομος στον Σκορπιό σε πηγαίνει πολύ πίσω.

Θα κλείσεις τις πληγές?

Θα αφεθείς να αγαπήσεις?

Ακόμα κι αν δεν φαίνεται το συρματόπλεγμα γύρω σου, εσύ το

βλέπεις καλά.




Τώρα πάρε μιαν ανάσα.

Ξεκουράσου.

Άσε ένα ένα τα σύρματα να λιώσουν στην φωτιά του Σκορπιού.

Στη φωτιά της Αγάπης του.

Δηλαδή της Δικής σου.




Ο Κρόνος ανάδρομος στον Σκορπιό σου λέει πως Τώρα πρέπει να

τελειώνεις με ότι βασάνισε την Ψυχή σου

Να ησυχάσεις από τα μεγάλα Πάθη

Να μην ψάχνεις τον Έρωτα σε Ανθρώπους και Τόπους

που ξέρεις πως θα σε πάνε

στα πιο κρυφά δωμάτια του Πλούτωνα.

Να μην ψάχνεις τον Έρωτα σε ανθρώπους Σκοτεινούς,

που είναι φανερό από την αρχή πως

θα σε τραβήξουν προς τα κάτω.

Δεν το' χεις ανάγκη.

Το έκανες παλιά.

Τώρα δες το.

Δες πως το έκανες και άλλαξε το.

Ακόμα μια δοκιμασία, ένα test,

μια άσκηση, για να δεις τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις.




Ο Κρόνος ανάδρομος στο Σκορπιό,

θα σου φέρει σαν άσκηση, ένα πρόσωπο,

μια κατάσταση από τα παλιά,

ή κάτι που μπορεί να ανήκει ή να σου θυμίζει

παλιά μοτίβα και σενάρια δικά σου, ή συμπεριφορές.




Είναι στο χέρι σου αν θα το κρατήσεις ή θα το αφήσεις.

Αν το κρατήσεις να ξέρεις ότι θα δοκιμαστείς.

Αν το αφήσεις να ξέρεις πως θα ανταμειφθείς.

Σε κάθε περίπτωση θα ανταμειφθείς.

Ο Κρόνος θέλει να δει σε ποιο σημείο είσαι.

Και θέλει να το δεις κι εσύ. Να έχεις την επίγνωση πως ό,τι κάνεις, έχει τίμημα.

Που το πληρώνεις εσύ.

Με τη Ψυχή σου και τη Ζωή σου.




Ο Έρωτας είναι ο Πατέρας που Ποτέ δεν Είχες.

Ανυψωσέ τον,

όπως μόνο ο Ουράνιος Πατέρας ανυψώνει την Αγάπη.




Ο Κρόνος ανάδρομος στο Σκορπιό σου κάνει ένα δώρο.

Σου μαθαίνει ξανά την Αγάπη από την Αρχή.

Πάρε το Μάθημα. Τις επαναληπτικές εξετάσεις.

Προετοιμάσου. Μελέτησε καλά.

Μην αφήσεις τίποτα στην τύχη αυτή τη φορά.

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου.

Και κάνε αυτό που δεν έκανες ποτέ πριν.

Το καλύτερο για Σένα.

Χωρίς μαζοχισμούς.

Ο Έρωτας είναι Χαρά.

Μόνο.



αριάνα παπακώστα








Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΧΕΙΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ. Περίμενε με Παλικάρι



12. 2. 2013

Άρης σύνοδος Χείρων στους Ιχθύς


''Περίμενε με παλικάρι
περίμενε με στο βυθό
μπροστά σου να φανερωθώ
σαν αυγουστιάτικο φεγγάρι''

Έχω αυτό το τραγούδι στο μυαλό μου.  Ανάδρομο τραγούδι. Νερένιο. Μνημοσύνης. Μου θύμισε ένα πλάσμα Αρειανό που χάθηκε μες στο ''Βυθό'' έναν Αύγουστο. Από μια άλλη ζωή. Πήγα και είδα τον γενέθλιο χάρτη του. Άρης τετράγωνο με Χείρωνα.
Ήμουν σίγουρη.

------------------------------------------------------------------------------------------

Άρης - Χείρων, το Αρχέτυπο του Ιερού Πολεμιστή.

Ο Πολεμιστής γεμάτος πληγές και φόβο.
Κάνει τα πάντα να μην φανεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Τις νύχτες κλαίει πνιχτά να μην τον ακούσουν και
καταλάβουν ότι δεν είναι τόσο θαρραλέος όσο δείχνει.
Στην πραγματικότητα φοβάται. Κι όσο φοβάται τόσο κάνει πράγματα που φοβίζουν τους άλλους.

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Υπάρχει μια πολεμική ενέργεια μ' αυτήν την όψη που όμως μένει κρυφή, χαμένη, στραμπουλιγμένη.
Όλη η Αρσενική Αρχή εδώ πνίγεται μέσα σε μια κουταλιά νερό.
Αυτή η κουταλιά μπορεί να είναι η δυσκολία σου να δείξεις αυτό που είσαι.
Την πρωτογενή σου ουσία.
Γιατί φοβάσαι ότι αν δείξεις αυτό που είσαι, κάποιοι θα ξεβολευτούν και μπορεί να σου αντιπαρατεθούν.

Κι εδώ ο Άρης δεν αντέχει τις κατά μέτωπο αντιπαραθέσεις.
Κι ενώ κάνει τα πάντα για να μην πληγώσει τους άλλους και να μην τους φέρει σε δύσκολη θέση, στο τέλος πάντα στη Βία καταλήγει.

Καταπιέζοντας μέχρι εκεί που δεν πάει τον εαυτό του, προς χάριν μιας υποτιθέμενης αρμονίας, καταλήγει να ασκεί τόση βία στον εαυτό του μην εκφράζοντας αυτό που έχει μέσα του, που κάποια στιγμή η Βία αυτή βγαίνει ανεξέλεγκτα, είτε σαν υστερία, είτε σαν κανονική επίθεση.

Άρης = Αιχμηρά Αντικείμενα, Όπλα, Αίμα
Χείρων = Πληγές, βέλη, δηλητήρια,
Ιχθείς = Ανεξέλεγκτο χάσιμο των ορίων

αυτοκαταστροφή - διάλυση του εγώ - ακύρωση της ίδιας της ύπαρξης

Άρης - Χείρωνας = κοψίματα στο σώμα, σημάδια, τατουάζ, σύριγγες, body piercing.

----------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο πόθος εδώ είναι στραμπουλιγμένος.

Η ερωτική έκφραση χάνεται μέσα σε στο ''θέλω, επιθυμώ, όμως ξέρω ότι δεν μπορώ να έχω αυτό που επιθυμώ, οπότε σταματώ να το διεκδικώ, και μετά σταματώ να επιθυμώ το οτιδήποτε.''

Ο Άρης - Χείρωνας έχει ανάγκη από τόνωση της Επιθυμίας σε όλα τα επίπεδα

Τόνωση της Επιθυμίας για Ύπαρξη

Άρης - Χείρωνας = Πληγή στην Ερωτική Επιθυμία

Για τις γυναίκες προβλήματα στις σχέσεις τους με τους Άντρες, ή την Αρσενική Αρχή.
Για τους Άντρες προβλήματα με την αποδοχή της Αρσενικής Αρχής μέσα τους.
Τσακωμοί, βία κι αντιπαραθέσεις με άλλους άντρες.

Η Ύπαρξη σπάει σε κομμάτια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

 Το αντίδοτο είναι να εκφράσεις δημιουργικά την πρώτη ουσία, το πρωταρχικό αίτιο που έχεις μέσα σου.

Να διεκδικείς αυτό που θέλεις πριν αυτό σου γίνει απωθημένο και χωρίς να φοβάσαι ότι θα γίνεις δυσάρεστος. Αλλά αν είναι να γίνεις δυσάρεστος επειδή διεκδικείς το δίκιο σου, τότε ναι. Γίνε δυσάρεστος.

Βάλε στη ζωή σου την Σωματική Έκφραση. Είτε θα είναι άσκηση, είτε χορός, είτε πολεμική τέχνη, είτε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα.
Έχεις ένα σώμα. Κάνε κάτι μ' αυτό.

Μη φοβάσαι να δείχνεις τον ερωτισμό σου.
Ναι ξέρω, η περίοδος δεν βοηθάει, είναι αντιερωτική, όλοι τείνουμε να γίνουμε unisex, φλερτ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, όλοι βυθισμένοι σε μια μουντρουχίαση, όμως κάνε εσύ τη διαφορά. Εκφράσου.

Κάνε κάτι με το Φόβο σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις να φοβάσαι, γι' αυτό πάρε το φόβο σου αγκαλιά και κάνε αυτό που έχεις να κάνεις μαζί με αυτόν. Παρέα. Και μετά μπορεί και να ξεφοβηθείς. Μην περιμένεις πρώτα να ξεφοβηθείς και ύστερα να δράσεις γιατί έτσι θα μείνεις για πάντα ακίνητος. Είπαμε.

Μάθε να είσαι γενναίος. Και ανδρείος. Είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας. Οι γενναίοι, οι ήρωες, μην νομίζεις ότι δεν φοβόταν ή δεν φοβούνται. Μπαίνουν στην μάχη με το φόβο τους γιατί έχουν αποφασίσει ότι δεν θα αφήσουν αυτόν τον φόβο να κάνει κουμάντο στη ζωή τους. 

Βοήθησε τους ανθρώπους. Πρόσφερε σε μια συλλογικότητα. Βγες από το καβούκι σου και κάνε την εμπειρία από τα τραύματα σου βοήθεια για όσους έχουν υποφέρει όπως υπέφερες κι εσύ κάποτε.

Ζήτα Βοήθεια. Μην καταπίνεις τα λόγια που θέλουν να βγούν.

ΕΙΣΑΙ. 
Κι αυτό που είσαι είναι τέλειο και μοναδικό.

Άνοιξε την καρδιά σου στον Ήλιο και στην Αγάπη.
Εμπιστέψου χωρίς αμφιβολία.
Θεράπευσε και Θεραπεύσου μέσω της Αγάπης, της Ευγνωμοσύνης και της Εμπιστοσύνης. Δεν είσαι μόνος. Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Σήμερα που κορυφώνεται η σύνοδος Άρη - Χείρωνα στους Ιχθύς, δες σε ποιόν γενέθλιο σου Οίκο έχεις τους Ιχθύς. Την 8η μοίρα.
Εκεί μπορεί αυτές τις μέρες να βίωσες έναν πολύ μεγάλο πόνο, έναν θυμό ανεξέλεγκτο, ή μια ματαίωση. Μία σύγκρουση.

Ό,τι και να συνέβη, να ξέρεις ότι είναι παλιό. Πολύ παλιό.
Δεν έχει να κάνει με το εδώ και τώρα.
Ήρθε για να σου δείξει που πρέπει να βάλεις μεγαλύτερες δόσεις Αρσενικής Ενέργειας. 
Δηλαδή Σοφίας, Δύναμης, Σταθερότητας, Εμπιστοσύνης.

Ήρθε για να σε κάνει παλικάρι.

Ήρθε για να βγάλει από το Βυθό, κάτι που άφησες πολύ καιρό εκεί.

Έναν θησαυρό.

Μπορεί τελικά να είσαι εσύ αυτός ο Θησαυρός.

Μπορεί εσένα να θέλει να βγάλει απ΄το Βυθό.

Και είσαι εσύ που φανερώνεσαι μπροστά σου ''σαν Αυγουστιάτικο Φεγγάρι''.

αριάνα παπακώστα


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μεγάλος Ύπνος




9.2.2013

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ

Σύνοδος Ερμού - Άρεως στους Ιχθύς σε τετράγωνο με Δία στους Διδύμους

Η διάθεση σου τείνει να γίνει εριστική.
Μια υπόκωφη βία παντού.
Ο Δίας μεγεθύνει το χάσιμο του Ερμή και του Άρη στους Ιχθύς.
Είναι σαν να μυρίζει όπιο παντού.
Καμένη Λευκή Παπαρούνα καίει τους σπόρους της μόνο για Σένα.
Και τον Μεγάλο σου Ύπνο.

Η σιωπή έγινε η μόνιμη σου κατάσταση.
Τα φτερά του Ερμή μουλιάζουν στα Νερά του Ποσειδώνα και
ο Άρης πνίγεται μες στο κουτάλι.
Τάση για εμετό.
Να βγάλεις όλα τα υγρά.
Να καθαρίσεις.

Πες μου τι θυμάσαι από την περασμένη σου ζωή?
Τα μάτια σου κλείνουν. Μπροστά σε ένα κουτί.
Μπορεί να είναι η τηλεόραση.
Μπορεί το λαπ- τοπ.
Μπορεί το κινητό σου.
Μπορεί το skype.
Μπορεί μια οποιαδήποτε οθόνη.
Πάντα μέσα σε κάτι. Χάνεσαι.

Η φυγή σου τώρα έχει καινούργιο όνομα.
Πρέπει να αγωνιστείς. Να μείνεις εδώ. Γειωμένος.
Πέθανες.
Δεν έζησες πολύ.
Ήσουν πολύ Νέος.
Ο Ερμής κι ο Άρης μαζί αγαπούν την Νεότητα.

Πρόσεχε μην γυρίσεις ανάποδα.
Μες στο βυθό μπερδεύεις το πάνω με το κάτω.
Αναποδογυρίζεις χωρίς να το καταλάβεις.
Δεν ξέρεις που είναι ο πυθμένας και που η επιφάνεια.
Νομίζεις πως ανεβαίνεις και πας όλο και πιο κάτω.

Μεγάλος Ύπνος απλώνεται στην πόλη.
Κάτι δύτες με μάσκες και στολές ψάχνουν τις νύχτες
σε αστρικές θάλασσες να βρουν μισοπνιγμένα κορμιά να τα σώσουν.
Ο Τιτανικός των Ψυχών.
Ερμής και Άρης μαγεμένοι απ' τις Σειρήνες
Ο Δίας απλώνει το τραγούδι τους στα πέρατα.

Κλείσε τα αυτιά σου και τα μάτια σου
δέσου γερά στο κατάρτι.
Μνημόνευσε τη Φωνή της Αθηνάς.
Μες στον Βαθύ Ύπνο αυτής της Πόλης
αρνήσου να σταθείς μπρος σε κουτιά
μην σε ρουφήξουν
και χαθείς στην λήθη
πριν προλάβεις να θυμηθείς.

αριάνα παπακώστα

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Νέα Σελήνη. Το Φίδι του Νερού.



10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και Πρωτοχρονιά για τους Κινέζους.

Μπαίνουμε στη Χρονιά του Φιδιού.

Δυό μέρες σχεδόν πριν την Νέα Σελήνη, το Χάσιμο εντείνεται.

Μπορεί να νιώθουμε χαμένοι, σκοτεινοί, υπνοβάτες,

όμως από την Κυριακή το πρωί Καινούργιο Ξεκίνημα.

Water Snake. 

Το Φίδι του Νερού


Πάλι τα Νερά.

Είπαμε, είναι η Μύηση του Νερού φέτος.

Το Νου σας.

ΚΑΙ 13 και Φίδι και Κρόνος και Βόρειος Δεσμός στο Σκορπιό. 

Κάνε το δηλητήριο ελιξήριο και από Killer γίνε Healer.

Αυτή η χρονιά όπως καταλαβαίνεις θα είναι η Μεγάλη Μεταμόρφωση.

Αλλάζεις Δέρμα καλέ μου Φίλε.

Από ερπετό γίνεσαι Αετός.

Από Φίδι Φοίνικας.

Μην το Φοβηθείς.

Ακόμα κι αν δεν το ξέρεις είσαι ο Σωτήρας σου.

Με όλη τη Σοφία του Φιδιού

και την Αγάπη του Νερού

Αλλάζεις

Γίνεσαι αυτό που Είσαι

αριάνα παπακώστα

Καθαρίζοντας στον 4ο Οίκο


8.2.2013

Καθαρίζοντας στον 4ο Οίκο


Πιστεύω πως ένα έπιπλο που σίγουρα συνδέεται με τον 4ο Οίκο του ωροσκοπίου μας είναι το κρεβάτι. Η κρεβατοκάμαρα. Το απόκρυφο. Αυτό που είναι άδυτο. Τα ''ιδιαίτερα διαμερίσματα'' ή το μπουντουάρ της κυρίας. Ό,τι έχει να κάνει με ''privacy''. Κλειδαρότρυπα.

Έκανα αυτή την τρομερή διαπίστωση, καθώς μετακινούσα τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα μου.
Μετά συνειδητοποίησα πως όλοι οι πλανήτες - διελαύνωντες - αυτή τη στιγμή κάνουνε τουρνέ στον 4ο Οίκο μου, όπου πολύ τους αρέσει, το ευχαριστιούνται και το απολαμβάνουνε. 
Περάστε και σε καμιά άλλη περιοχή του ωροσκοπίου μου βρε παιδιά, ναι, μου λένε, οσονούπω και σε λίγο, μόλις σε βοηθήσουμε να βάλεις μια τάξη και να τακτοποιήσεις τα privacy θέματα της εσωτερικής σου Ειρήνης και Καρδιάς, θα περάσουμε και στο σαλόνι. Κι έχουν δίκιο, είχα κάτι ταχυκαρδίες τελευταία.

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις. Επτά πλανήτες ζωή να' χουν.
Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής, Άρης, Ποσειδώνας, Χείρωνας, ΚΑΙ η Σελήνη αύριο Σάββατο, στο ρόλο Απαστράπτουσας Σταρ που κάνει το Ντεμπούτο της - Νέα Σελήνη γαρ!

Τι ωραία, τι καλά!
Τα έξω μέσα, και τα μέσα έξω. Τα εν οίκω εν δήμω. Το λες και: βγάλε την ψυχή σου, ακούμπησέ την στο πάγκο και χειρούργησε την με το αναισθητικό του Ποσειδώνα. Που όμως καμιά φορά είναι και παραισθησιογόνο. Ευτυχώς που αναλαμβάνει σε τέτοιες περιπτώσεις ο Χείρωνας, ο οποίος σου λέει, κυρία μου, άσε τα παλαβά σου και δες τι θα κάνεις με όλα τα παλιά που μαζεύτηκαν στην αποθήκη και θέλουν πέταμα. Και κάψιμο μαζί: Άρης.

Η αλήθεια είναι πως η κάθαρση είναι μια διαδικασία που θα μπούμε όλοι μέσα στο 2013. Και τώρα, πιο ξεκάθαρα, πιο έντονα από ποτέ, οι Πλανήτες θα κάνουν τα πάντα για να μας βοηθήσουν. Και να μας το κάνουν πιο εύκολο. Ναι δεν έκανα λάθος στην έκφραση μου. Πιο ΕΎΚΟΛΟ. Αρκεί να μην αντισταθούμε στο ρεύμα τους.

Επιστρέφω στον 4ο μου. Τα είδα όλα. Και όνειρα, και προβολές, και φόβους και μανίες και παράνοιες. Και ταχυκαρδίες όπως είπα πιο πριν. Και μεγάλη αγάπη στο σπίτι μου. Δεν ξεκολλάω λέμε. Σπιτόγατος. 
Ο 4ος είναι η βάση μας. Εκεί που ξεκινήσαμε κι εκεί που πάντα επιστρέφουμε.
Η ακμή του 4ου λέγεται και IC. Δηλαδή Immum Coeli στα Λατινικά, που σημαίνει  το Χαμηλότερο Σημείο των Ουρανών.

Αυτό το σημείο είναι η Πύλη από την οποία μπαίνει η Ψυχή στον Υλικό Κόσμο.
Είναι η Πόρτα του Γήινου Παραδείσου.
Μέσα από αυτήν την Πύλη εισέρχεται η Ψυχή και αποκτά το Σπίτι της.
Εκεί γεννιέται με το νέο της σώμα.

Ο 4ος είναι το 4ο Τσάκρα.
Είναι το Στήθος, η Καρδιά, οι Πνεύμονες. Ναι, το πρώτο κλάμα του μωρού, η πρώτη του ανάσα, το πρώτο του καλωσόρισμα στη ζωή.

Είναι η Κούπα του Ωροσκοπίου μας και πρέπει αυτή η Κούπα να μένει πάντα καθαρή.

Είναι η μάνα, η τροφή, η θρέψη, η γαλήνη της καρδιάς μας. Τα υγρά στο σώμα μας. Το συναίσθημα. Το σπίτι. Η αποθήκη. Το υπόγειο. Τα δάκρυα. Η Μνήμη. Τα όνειρα. Οι ασυνείδητες μνήμες της Ψυχής από προηγούμενες ζωές. Η Γέννα. Ο τοκετός. Το κρεβάτι της γέννας. Εκεί που ησυχάζουμε. Τα παιδιά μέχρι το 4ο έτος της ζωής τους.

Μέσα στα 4 πρώτα χρόνια της ζωής μας, έχουμε καταγράψει όλες τις πληροφορίες που βάση αυτών προχωράμε μετά στη ζωή μας.

Όσα φαντάσματα, φόβοι, ανασφάλειες, εμμονές, έχουν καταγραφεί τότε, είναι όσα μας δυσκολεύουν τώρα.

Είναι χρήσιμο να ξέρουμε πως πρόκειται για άυλα ''τέρατα'' που μόνο εμείς τα βλέπουμε και μόνο εμείς που τα δημιουργήσαμε έχουμε τη δύναμη να τα εξαφανίσουμε. Μια για πάντα.

Ο 4ος θα μπορούσε να είναι το υπόγειο που είναι κρυμμένο ένα πτώμα. Έχει αρχίσει να μυρίζει, όμως δεν μπορείς να απαλλαγείς και παρόλο που εσύ αλλάζεις, η αλλαγή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι να πάρεις αυτό το πτώμα, να το βγάλεις από το υπόγειο και να το θάψεις με όλες τις τιμές που του πρέπουν. Με κηδεία, μνημόσυνο και κάθε επισημότητα όπως αρμόζει σε κάθε πτώμα. Και μετά καθαρίζεις και ασβεστώνεις το υπόγειο. Και μετά ησυχάζεις.

Αυτό κάνουν τελικά  οι 7 πλανήτες στον 4ο Οίκο μου. 
Ανάβουν το Φως.
Παίρνουν το πτώμα.
Καθαρίζουν το υπόγειο. 

Οι Πλανήτες ξέρουν πως αν απαλλαγείς απ' το πτώμα, φεύγουν και τα φαντάσματα.

Δεν τους αρέσει το Φως.



αριάνα παπακώστα


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Βαθύς Μπλε Εαυτός Καινούργιος Ετοιμάζεται


7.2.2013

 Ερμής Άρης Ποσειδώνας Χείρωνας στους Ιχθύς
 Σελήνη Πλούτωνας στον Αιγόκερω

Βαθύς Μπλε Εαυτός Καινούργιος Ετοιμάζεται

Θα βουτήξεις?
Δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς.
Είσαι ήδη μέσα.
Πως βρέθηκες εκεί?
Αναρωτιέσαι.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κολυμπήσεις.
Δεν μπορείς να μείνεις ακίνητος.
Ο ιχθύς κινείται με ορμή μέσα στο βυθό.
Ακόμα κι όταν νομίζει πως στέκεται, κινείται.

Είσαι μέσα στο βυθό του Ωκεανού.
Ανάμεσα στο Άλφα και στο Ωμέγα.
Και πας όλο και πιο βαθιά.
Την ζήτησες και σου δίδεται.
Τώρα.
Η μύηση των Νερών.

Μέσα σε μιαν άλλη μήτρα ετοιμάζεις τη γέννηση σου.
Αρχίζεις και τελειώνεις στο Νερό.
Και μετά πάλι ξανά.
Δωδέκατη η Ώρα των Ιχθύων
Δωδέκατος ο Οίκος τους.
Κλείνει ο Κύκλος.

Το κύμα ξέρει που θα σε πάει.
Έχε εμπιστοσύνη
Στα Νερά
και στο Βυθό
που σε έχει λυτρώσει τόσες φορές
όταν κατάφερες και πήγες.

Αποχαιρέτα αυτό το δέρμα που πια
δεν σου χρειάζεται'
αυτό το σώμα που φορούσες
τώρα δεν χωρά τον
ωκεανό σου.

αριάνα παπακώστα





Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ (3) Αυτός που ζει με το Σπαθί, απ' το Σπαθί θα αφανιστεί




ΑΡΗΣ στους ΙΧΘΥΣ (3)

Αυτός που ζει με το Σπαθί, από το Σπαθί θα αφανιστεί

Άρης = Όπλα, Στρατός, Αστυνομία, Αντάρτες, Μαχητές, Όσοι Χειρίζονται Αιχμηρά Αντικείμενα, Φωτιά, Πυρ, Κεφάλι, Φανερό, Δράση, Παρόρμηση, Βία, Αρχέγονα Ένστικτα, Εγωισμός, Επίθεση, Αίμα, Πληγές, Μάχη, Πόλεμος, Μυϊκό Σύστημα, Θάρρος, Θράσος, Νεανικότητα, Δημιουργία, Καταστροφή, Αλαζονεία, Σοκ, Πτώση, Αρχηγία, Ανυπακοή, Πρόκληση, Απερισκεψία, Θυμός, Οργή, Αγώνας, Δύναμη, Τραύματα, Οδύνη, Ξαφνικές Αποκαλύψεις, Γκρέμισμα, Ορμή, Πρόκληση,  Αρσενική Αρχή, Σώμα, Άτομο.

Ιχθύς = Όνειρο, Ψευδαίσθηση, Παραίσθηση, Φαντασία, Αυταπάτη, Κατάργηση Ορίων, Χάσιμο, Φυγή, Τρέλα, Φυλακές, Ιδρύματα, Ασυνείδητο, Νοσοκομεία, Πόδια, Φόβος, Διάλυση Υλικών Δεσμών, Υπόγειο, Ύπνος, Εθελοτυφλία, Αγάπη, Συμπόνια, Εξαπάτηση, Έκσταση, Έμπνευση, Ποίηση, Συγχώρεση, Ναρκωτικά, Σκληρότητα λόγω Υπερβολικής Ευαισθησίας, Παρανομία, Υπόκοσμος, Υπόγεια Δράση, Απόκοσμο, Θύτης και Θύμα, Φωτογραφία, Τέχνη, Ουτοπία, Δεκτικότητα, Παθητικότητα, Θηλυκή Αρχή, Ψυχή, Πλήθος.


Το θέμα των ''παιδιών'' που έκαναν την Ένοπλη Ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Η αστυνομία που τους συνέλαβε.
Τα τραύματα στο πρόσωπο τους.
Οι δηλώσεις τους πως είναι πολιτικοί αγωνιστές.
Οι μανάδες αυτών των ''παιδιών''.
Οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες τους.
Η κοινή γνώμη.
Οι χιλιάδες δηλώσεις όλων προς όλους.
Ο όμηρος.

Και ο Άρης στους Ιχθύς.

Κάτι είναι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας, έλεγε ο Άμλετ, καθώς συγχρόνως έδινε εντολή στο μυαλό του: ''Μυαλό μου στάσου Ορθό''.

Τι γίνεται και το Μυαλό μας αναποδογυρίζει?
Τι δεν βλέπουμε?

Πως περιμένει κάποιος ότι θα μπει μες τη φωτιά και στα όπλα χωρίς αυτή η φωτιά να τον αγγίξει?
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δούμε πως η Ένοπλη Βία είτε προέρχεται από τη μεριά της εξουσίας είτε από αυτούς που την αντιμάχονται είναι το ίδιο πράγμα?
Ποιος δεν γνωρίζει ότι η Ιστορία η ίδια απέδειξε πως αυτοί που επαναστάτησαν με βία, όπλα, οργή και μίσος, γίναν χειρότεροι από αυτούς που κάποτε πολέμησαν?

Ποιοι και γιατί δεν μπορούν να δουν ότι ο Φαύλος κύκλος της Βίας δεν οδηγεί πουθενά?

Τώρα οι χειρότεροι Φόβοι μιας γενικευμένης Παράνοιας είναι εδώ μπροστά μας.
Το ασυνείδητο του καθενός κάνει πάρτι, και όλοι κάνουν τις προβολές τους νιώθοντας ότι υπερασπίζονται το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μα από τη στιγμή που κάποιος παίρνει το όπλο, εκείνη ακριβώς τη στιγμή παύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παύει να λειτουργεί αυτοστιγμεί η ανθρώπινη διάσταση, κι έχει κατέβει σε άλλα πεδία που έχουν να κάνουν με το σκοτεινό, με το ζωώδες, με το κατώτερο, με το σαρκοφάγο.
Για ποια ανθρώπινα δικαιώματα μιλάμε, τη στιγμή που όταν κάποιος αποφασίζει ότι θα βάλει βόμβα ή θα κάνει ένοπλη ληστεία είναι σχεδόν σίγουρος ότι μπορεί να υπάρξουν και θύματα? να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Και γιατί αυτός ο κάποιος, ο οποίος στην προσπάθεια του να εκτονώσει όλη την οργή, την βία, την αρρώστια, που έχει κληρονομήσει από το σύστημα και από την οικογένεια του, την μεταμφιέζει σε πολιτικό αγώνα, κλέβει, χτυπάει, κρατάει όπλα, επιτίθεται, και έχει την απαίτηση από τους άλλους να του φερθούν ευγενικά, με στοργή, ευαισθησία, αγάπη?

Πως κάποιος μπορεί να φαντάζεται ότι δίνοντας βία και μίσος θα πάρει αγάπη?

Και το ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΤΕΡΟ όλων, είναι πως έχει αυτή την απαίτηση, από τον εχθρό του, από αυτόν που υποτίθεται ότι πολεμάει, για να κάνει τον κόσμο καλύτερο.
Έχει την απαίτηση, να κλέψει, να χτυπήσει κόσμο, όμως όταν τον συλλάβουν τα εκτελεστικά όργανα της εξουσίας, περιμένει ότι αυτό θα γίνει με όλο το σαβουάρ βιβρ που απαιτεί η περίσταση:
''Καλά μου παιδιά περάστε στο καθιστικό, σερβίρουμε ζεστή σοκολάτα και τσάι. Να μας υποσχεθείτε όμως πως δε θα το ξανακάνετε!''

Υπέροχα! Αυτό θα ήταν και το ιδανικό, με την έννοια ότι σε μια ιδεατή Πολιτεία που θα βασίζεται στους νόμους της Αγάπης, ένα τέτοιο περιστατικό θα αντιμετωπιζόταν ανάλογα.

'Όμως στον παράλογο κόσμο της Βίας που ζούμε αιώνες τώρα, και που ΕΜΕΙΣ συντηρούμε και αναπαράγουμε, η μόνη απάντηση είναι να αλλάξουμε τα σαθρά θεμέλια της ψυχής μας, ξεκινώντας από μας. Να σταματήσουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να παράγουμε βία με τη σκέψη μας, τα συναισθήματα μας, τις πράξεις μας. Να σταματήσουμε να αποδεχόμαστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Η βία είναι βία. Δεν υπάρχει βία με καλό σκοπό. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία.

Όσοι χρησιμοποιούν όπλα και βάζουν βόμβες, δεν διαφέρουν στην έκφραση τους από τον μπάτσο που τους χτυπάει όταν τους συλλάβει.
Ο ένας κάνει καθρέφτη στον άλλον.
Ο Ένας έχει ήδη έλξει τη Βία του Άλλου με τη δική του Βία.
Απλή Φυσική. Ο Νόμος της Έλξης.
Ελκύεις αυτό που είσαι.
Καμιά διαφορά στα μάτια του Σύμπαντος Κόσμου.
Έχεις εκδηλώσει στο νοητικό και στο συναισθηματικό την πραγματικότητα σου, πολύ προτού αυτή εκδηλωθεί στο φυσικό πεδίο.

Γιατί αυταπατόμαστε? Τι πλάνη είναι αυτή που ενώ κάποιος είναι αρκετά μεγάλος για να πάρει τα όπλα, την ίδια στιγμή είναι παιδί όταν πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες των πράξεων του?
Και γιατί όλοι ξαφνικά απορούν με τη βία της αστυνομίας?
Κι αυτή τώρα την ανακάλυψαν?
Όταν συλλαμβάνανε χρήστες ναρκωτικών και τους παραμορφώνανε από το ξύλο, δεν άκουσα κανέναν να βγαίνει και να διαμαρτύρεται. Εκτός κι αν οι χρήστες ουσιών ανήκουν σε άλλη εξωανθρώπινη κατηγορία.

Είναι καλό να είμαστε ευαίσθητοι, αλλά να μην είμαστε ψευτοευαίσθητοι, να μην είμαστε δήθεν.
Όλο αυτό το ''τα καημένα τα παιδιά που τα παραμόρφωσαν οι κακοί μπάτσοι'' ας το προσέξουμε.

Ξαφνικά χωριστήκαμε στους καλούς ''επαναστάτες'' και στους κακούς μπάτσους. 
Ε όχι λοιπόν, Εμείς όλοι ανεξαιρέτως είμαστε οι μπάτσοι. Επαναστάτες, νοικοκυραίοι, φοιτητές, πνευματικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, οικοδόμοι, εργάτες, Εμείς και μόνο Εμείς φτιάξαμε τον Κόσμο έτσι γιατί όλοι κουβαλάμε τη Βία μέσα μας. Και όσο δεν ξυπνάμε και διαχωριζόμαστε στους καλούς ανθρωπάκους που υποφέρουμε και στους κακούς που μας καταδιώκουν, τόσο αυτός ο Παράλογα Βίαια Κόσμος θα αναπαράγεται. Από μας.

Αποκηρύσσω οτιδήποτε έχει να κάνει με βία, και πρώτα από όλα την αποκηρύσσω από την ψυχή μου, τη σκέψη μου, τα συναισθήματα μου, και κάνω αγώνα για αυτό.
Ξέρω πολύ καλά τι θα πει βία, έχω ζήσει έχοντας την μέσα μου, και ξέρω ότι μόνο δυστυχία μπορεί να φέρει.
Ο Κόσμος μόνο μέσω της Αγάπης μπορεί να αλλάξει.
Μόνο δίνοντας Αγάπη παίρνεις ΑΓΆΠΗ
Όλα τα άλλα είναι από του πονηρού και προφάσεις εν αμαρτίαι.

Μόλις αποφασίσουμε να απέχουμε από κάθε μορφή βίας, πρώτα απ' όλα μέσα μας, ο Κόσμος μας, η Ανθρωπότητα θα μπει κατευθείαν σε άλλα πεδία.
Η μόνη πραγματική Ανάσταση κι Επανάσταση είναι η Αγάπη.

Ό,τι είμαστε αυτό Έλκουμε.
Αιώνες τώρα ζούμε σε έναν Κόσμο Βίας, και χειροκροτούμε αυτή τη Βία, την έχουμε κάνει Σημαία μας, και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μόνο μέσω αυτής θα σωθούμε.
Ε λοιπόν είναι λάθος, το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε ποτέ σαν άνθρωποι, και ακόμα το συνεχίζουμε.

Πότε θα καταλάβουμε πως εμείς φτιάχνουμε την Πραγματικότητα μας?
Πόσοι Ιεροί Διδάσκαλοι ακόμα να κατέβουν να μας το πουν?
Πόση δυστυχία και τρέλα θα ζούμε ακόμα?
Πότε θα καταλάβουμε πως έλκουμε αυτό ακριβώς που είμαστε?
Πότε θα καταλάβουμε πως ό,τι μας συμβαίνει είναι απόλυτα Δίκαιο?

Γιατί αυτός που ζει μέσα στη Βία και την έχει μέσα του από τη Βία θα αφανιστεί.

Κι αυτός που Ζει μεσ' την Αγάπη, από την Αγάπη θα Ανθίσει.

αριάνα παπακώστα

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ (2). Ο Κανένας





Άρης στους Ιχθύς (2)

Από την Αριάνα Παπακώστα

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

Φαντάστηκα τον Άρη στους Ιχθύς, και τον Άρη στον δωδέκατο Οίκο σαν το ταξίδι του Οδυσσέα στην Ιθάκη μετά τον Πόλεμο της Τροίας.
Τον είδα να παλεύει μέσα στα κύματα σ' έναν αγώνα να σωθεί από τη Χώρα της Απώλειας για να παραμείνει Εστιασμένος στο Κέντρο του.

Και μετά τον είδα να συνομιλεί με τον Κύκλωπα Πολύφημο.
Το όνομα του Κύκλωπα έχει σημασία.
Ο Μονόφθαλμος Κύκλωπας Πολύφημος - αυτός με την μεγάλη φήμη - ρωτάει τον Οδυσσέα πως τον Λένε.
Και κείνος του απαντά: τ' όνομα μου είναι ΚΑΝΕΝΑΣ.

Ο Πολύφημος έτρωγε ανθρώπους, τους κατάπινε, είναι εύκολο να καταλάβουμε πως όταν ζει κάποιος για την Φήμη του, όταν αγωνιά να κάνει Όνομα και να' χει Ταυτότητα, τρώει τον Εαυτό του και τους άλλους. Περιορίζει την Ύπαρξη του στο μικρό πλαίσιο ενός Εγώ και δεν μπορεί να δει τίποτα έξω απ' αυτό το Εγώ.
Μην ξεχνάμε ότι είναι Μονόφθαλμος. Κι ότι είναι παιδί του Ποσειδώνα.

Ο Κανένας όμως νίκησε τον Πολύφημο.
Και τον νίκησε πληγώνοντας τον στο μοναδικό μάτι δίνοντας του έτσι την ικανότητα να ''δει'' μέσα από την απώλεια αυτό που δεν έβλεπε πριν.

Και ο Πολύφημος και ο Κανένας εκπροσωπούν Ποσειδώνιες Ποιότητες
Ο μεν Κύκλωπας την οφθαλμαπάτη και την εγκληματική ανθρωποφαγική πλάνη, ο δε Κανένας την Αφύπνιση, την Θέωση και την Ολότητα.

Μεταξύ Ουρανού και Γης τα όρια χάνονται.
Το περίγραμμα του ποιος είμαι εγώ ποιος είσαι εσύ, ποια είναι η Ζωή και ποιος ο Θάνατος, είμαι αληθινός είμαι όνειρο, υπάρχω ή είμαι προβολή κάποιου άλλου, αυτό το περίγραμμα, εδώ σε αυτές τις Ποσειδώνιες Ποιότητες γίνεται θολό και πολλές φορές ανύπαρκτο.

Ο Ποσειδώνιος - Κανένας εγκαταλείπει τον εαυτό του σε κάτι που ξεπερνάει το σώμα του, το εγώ του και την προσωπικότητα του. Δεν ξέρει καν ποιος είναι πολλές φορές, έχοντας την κληρονομιά να αντανακλά τις προβολές των άλλων και να νιώθει στα έγκατα της ύπαρξης του και τον πιο λεπτοφυή σπαραγμό του περιβάλλοντος του.

Έχει εμπιστοσύνη όμως στον Ουρανό και πρώτα δρα, μετά επιθυμεί και στο τέλος νιώθει την αξία της πράξης του. 

Τα έχει αφήσει όλα κι έχει κρατήσει αυτό που δεν μπορεί να του πάρει κανείς.
Την Ψυχή και το Πνεύμα του.
Έχει αφήσει τη Βούληση του στα χέρια του Θεού, είναι το ΟΝ και το Μη ΟΝ,  αιωρείται Κρεμασμένος από το Δέντρο της Ζωής και της Γνώσης, ανάμεσα στον Υλικό Κόσμο και τον Κόσμο του Ουρανού.
Κρεμασμένος σαν τον Εσταυρωμένο που επιλέγει να πάρει πάνω του τη δυσαρμονία όλων των αρνητικών σκεπτομορφών για να την μετουσιώσει σε Φως και Αγάπη.

Γιατί τι άλλο ήταν ο Ιησούς και όλοι οι Ιεροί Διδάσκαλοι που έχουν εισέλθει στον Γήινο Χρόνο, παρά ο ΚΑΝΕΝΑΣ?
Και πόσο η διδασκαλία τους για την αυτοαπελευθέρωση μας, βασίζεται στο να νιώσουμε ότι είμαστε ΚΑΝΕΝΑΣ δηλαδή ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ο Κανένας υπερβαίνει το νόμο της βαρύτητας με μια αντιστροφή των Νόμων της Έλξης, ελκυόμενος από τον Ουρανό. Γίνεται έτσι ο αγγελιοφόρος, αυτός που απεκδύεται τα βαρίδια της περιοριστικής προσκόλλησης στο σώμα - ύλη, και μεταφέρει τα μηνύματα των Θεών στους Ανθρώπους και τα μηνύματα των Ανθρώπων στους Θεούς.

Αυτό μπορεί να έχει και μια μοναξιά, μια απομόνωση που είναι απόλυτη, γιατί ο Κανένας βρίσκεται στο σημείο Μηδέν ανάμεσα στα πεδία της γήινης και της ουράνιας έλξης. Από αυτό το σημείο Μηδέν η Ψυχή ανυψώνεται με τη βαθιά σκέψη των θεϊκών οντοτήτων, ή κατεβαίνει για να δράσει στο ανθρώπινο πεδίο. Αν αφεθεί να τον τραβήξει το αστρικό, μπορεί να ξεχάσει ποιός είναι και για ποιό λόγο ήρθε στη Γη.

Ο Ποσειδώνιος Άνθρωπος αιωρείται ανάμεσα στο Θεϊκό του στοιχείο από τη μια, και την υδάτινη αστρική έλξη προς το βυθό της πλάνης και της ψευδαίσθησης από την άλλη.

Στην κατώτερη του εκδήλωση, προσπαθεί να ''φύγει'' από τον πόνο που του δημιουργεί η προσκόλληση προς το σώμα του, φυλακίζοντας τον εαυτό του με αλυσίδες φτιαγμένες από ναρκωτικές ή ψυχότροπες ουσίες, ή αλκοόλ, ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να τον μεταφέρει μακριά από την βαριά αίσθηση του σώματος του. Άλλες φορές επιλέγει την τρέλα ή την ψυχοσωματική ασθένεια.

Τότε μπαίνει σε έναν κυκεώνα που θα τον ρουφήξει σε ένα βυθό πλάνης, απόσυρσης κι απελπισίας, στη λησμονιά του ότι ενώ θα μπορούσε να είναι τα Πάντα επέλεξε να γίνει Τίποτα. Θυσιάζει την Αιωνιότητα της Ψυχής του, στο Πρόσκαιρο μιας Ψεύτικης Ελευθερίας. Που τελικά καταλήγει πιο Φυλακή  απ' τις Φυλακές. 

(Η λέξη Ψυχή και η λέξη Ψέμα - Ποσειδώνιες Λέξεις - αρχίζουν από το γράμμα Ψ, σύμβολο της Τρίαινας του Ποσειδώνα)

Επειδή όμως ο Ποσειδώνιος Άνθρωπος εμπεριέχει μέσα του τον Θεϊκό Σπινθήρα του Κανένα, μπορεί όταν ο ίδιος το Θελήσει, να ανέβει στην επιφάνεια του Ωκεανού και να ανέλθει στο Πνευματικό Πεδίο όπου μπορεί να μεγαλουργήσει.

Η Πνευματική Εργασία, ο Διαλογισμός, η Προσευχή, η Τέχνη, η Μουσική, η Δημιουργία, ο Σκοπός, η Προσφορά, η Ανιδιοτελής Αγάπη, η Θεραπεία, η Αυτογνωσία, η Γείωση, το Φως, η Ειρήνη, η Εναρμόνιση Σώματος Ψυχής Πνεύματος, πρέπει να είναι οι παντοτινές βάσεις του, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί για να φτάσει να γίνει αυτό που Είναι.

 ''Γιατί τι θα ωφεληθεί ο Άνθρωπος αν τον Κόσμο όλο κερδίσει, και την Ψυχή του ζημιωθεί? ''

Ο Ποσειδώνας, ο Δωδέκατος Οίκος, ο Άρης στους Ιχθύς, οι Ιχθύς, είναι ο Κανένας

Ο Κανένας λέει: Δεν είμαι εγώ αλλά Εσύ. Είμαι κι Εγώ κι Εσύ. Είσαι μέσα μου κι είμαι μέσα σου. Είμαι τα Πάντα και Τίποτα. Είμαι Αυτό κι Εκείνο. Είμαι η Πέτρα κι είμαι η Σαύρα. Είμαι η Χαρά και η Λύπη. Είμαι πάνω απ' τη Χαρά και τη Λύπη. Είμαι ο Θεός και είμαι ο Άνθρωπος. Είμαι η Αγάπη. Είμαι ο Έρωτας. Είμαι η Ζωή και ο Θάνατος. Το Φως και το Σκοτάδι. Είμαι ο Χρόνος. Είμαι ο Χώρος. Είμαι το Κενό. Είμαι ΟΛΑ. Είμαι ο ΚΑΝΕΝΑΣ.

αριάνα παπακώστα